انواع سوئیچ شبکه از نظر لایه های شبکه

خانه    بلاگ      انواع سوئیچ شبکه از نظر لایه های شبکه
انواع سوئیچ شبکه از نظر لایه های شبکه

انواع سوئیچ شبکه از نظر لایه های شبکه:سوئیچ‌،دستگاهی است که دستگاه های مختلف موجود در یک شبکه ی بزرگ یا کوچک را به یکدیگر متصل کرده و از طریق دریافت و ارسال داده،ارتباطات لازم را بین آن ها برقرار می کند.سوئیچ ها،می توانند در لایه های مختلفی از شبکه قرار بگیرند و هر لایه ویژگی ها و قابلیت های مخصوص به خودش را دارد.در ادامه با خصوصیت ها و مزایای هر کدام از این لایه ها آشنا خواهیم شد.

جهت ارتباط با کارشناسان ما از طریق شماره زیر تماس حاصل فرمایید

انواع لایه های شبکه و وظایف آن ها

قبل از بررسی انواع سوئیچ شبکه از نظر لایه های شبکه،می خواهیم لایه ها را در مدل OSI به شما معرفی کنیم.

این مدل هفت لایه دارد، در سطح اول لایه فیزکی، سطح دوم لایه اتصال داده، سطح سوم لایه شبکه، سطح چهارم لایه انتقال، سطح پنجم لایه جلسه، سطح ششم لایه نمایش و در سطح آخر با لایه ی کاربرد مواجه هستیم.

برای آشنایی بیشتر با انواع سوئیچ شبکه از نظر لایه های شبکه، بهتر است با وظایف و ویژگی های هر لایه آشنا شویم. هر لایه، می تواند فقط با لایه ی بالا و پایین خود ارتباط داشته باشد. هر کدام از این لایه ها ویژگی ها و خصوصیات مختص به خود را دارند. در ادامه درباره ی هر کدام از این لایه ها توضیحات مختصری می دهیم.

-لایه physical layer: این بخش، مربوط به وارد کردن اطلاعات کابل شبکه است.

-لایه data link:این بخش،ارتباط داده های HDLC را تحت کنترل داشته و point-to-point protocol یا Frame relay را انجام می دهد.

-لایه network:بعضی از انواع سوئیچ شبکه از نظر لایه های شبکه،در لایه ی network قرار دارند. در این لایه، اقدامات مسیریابی و روتینگ انجام می شود.در طی انجام این اقدامات، اطلاعات شبکه دریافت شده و به شبکه ی دیگری فرستاده می شوند.

-لایه transport:یکی از مراحل ارتباط بین بخش های مختلف شبکه،انتقال داده می باشد.این عمل،در این لایه و به دو شکل متصل و بدون اتصال اتفاق می افتد.در این بخش،از پروتکل ها TCP و UTP استفاده می شود.

-لایه session:این لایه،جلسه بین دوشبکه را کنترل می کند.

-لایه presentation:این لایه،با انجام کارهایی مثل کپسول سازی،فشرده سازی،نوع ارسال داده و رمز نگاری نحوه نمایش اطلاعات را کنترل می کند.

-لایه application:این بخش با استفاده از پروتکل های POP3, HTTP, TELNE, SNMP بین کاربر و نرم افزار ارتباط برقرار می کند.

انواع لایه های شبکه و وظایف آن ها

لایه های اصلی سوئیچ شبکه

در این قسمت از مقاله ی انواع سوئیچ شبکه از نظر لایه های شبکه،به بررسی لایه های اصلی شبکه می پردازیم. این لایه ها، شامل لایه های ۲ و ۳ می شوند، که در ادامه خصوصیات آن ها را بررسی می کنیم:

-سوئیچ لایه 2: این سوئیچ ها، در لایه ی data linkوظیفه ی تبادل داده ها و فریم ها،بین دستگاه های مختلف شبکه ی LANو ارسال داده ها از طریق آدرس MAC را بر عهده دارند.این سوئیچ ها،تبادل داده ها را معمولا از طریق یک روش ساده انجام می دهند و ترافیک شبکه را مدیریت نمی کنند.

-سوئیچ لایه 3:یکی دیگر از انواع سوئیچ شبکه از نظر لایه های شبکه،سوئیچ لایه 3 است. این سوئیچ، در لایه ی Networkوظیفه ی مسیریابی در شبکه های محلی بزرگ مثل اینترانت های سازمانی را بر عهده دارد.این سوئیچ ها ترکیبی از عملکرد های سوئیچ و روتر را انجام داده و می توانند با استفاده از پروتکل های مسیریابی،بسته های ورودی را بررسی کنند.

سوئیچ های لایه ۳،از طریق آدرس MAC و IP به مسیریابی می پردازند.همچنین این دستگاه قادر است،که از طریق آدرس مبدأ و مقصد هر داده،درباره ی مسیریابی آن انتخاب های لازم را انجام دهد.

این دستگاه،یکی از انواع سوئیچ شبکه از نظر لایه های شبکه است که برای همه ی زمینه های کاری کاربردی هستند؛زیرا به دستگاه های مختلف، اجازه ی اتصال به اینترنت را از طریق آدرس IP می دهند.اسن سوئیچ با اجرای نقش روتر، مرحله اتصال به اینترنت از طریق اتصال به دستگاه دیگر را حذف کرده و سبب کاهش استفاده از تجهیزات و افزایش سرعت عملکرد های شبکه می شوند.

تفاوت بین سوئیچ لایه ۲ و ۳ این است، که سوئیچ های لایه ۲،فقط از آدرس MAC استفاده می کنند، اما سوئیچ های لایه ۳،علاوه بر آدرس MAC از آدرس IP نیز استفاده می کنند.

کدام سوئیچ شبکه را انتخاب کنیم؟

اگر می خواهید برای سیستم خود سوئیچ انتخاب کنید،باید اطلاعات کافی درباره ی انواع سوئیچ شبکه از نظر لایه های شبکه داشته باشید.همچنین بایستی به نیازهای خود و زیرساخت سیستم تان توجه کنید.

اگر نیاز شما از طریق انتقال ساده داده ها، برطرف می شود توصیه می کنیم، که از سوئیچ های لایه ۲ استفاده کنید. اما اگر نیاز های تکنولوژی بزرگتری دارید یا به شبکه ی پیشرفته تری نیاز دارید، سوئیچ های لایه ۳ یا ۴ را به شما پیشنهاد می کنیم. همچنین در این تصمیم گیری بهتر است به موارد زیر توجه کنید:

-حافظه MAC:این حافظه، وظیفه ی نگهداری آدرس های MAC موجود در سوئیچ را بر عهده دارد. یکی از عوامل تعیین کننده ی میزان قدرت سوئیچ، میزان توانایی MAC آن در پشتیبانی از ورودی ها است. در شرکت هایی با شبکه های بزرگ تر به حافظه MAC قدرتمند تری نیاز است.

-نرخ ارسال: یکی از ویژگی های انواع سوئیچ شبکه از نظر لایه های شبکه، نرخ ارسال است.این پارامتر،بستگی به توانایی های ارسال backplane دارد. نرخ ارسال،برای سوئیچ ‌ها اهمیت فراوانی دارد؛چرا که بدون نرخ ارسال مناسب،دستگاه نمی تواند وظیفه ی خود را به درستی انجام دهد و نیاز شما را برطرف کند.

-تعداد VLAN ها:برای بهبود عملکرد شبکه توصیه می کنیم،که به تعداد VLAN هایی که دستگاه قادر به پشتیبانی از آن ها است توجه کنید.سوئیچ های لایه 2،تا VLAN2024و سوئیچ های لایه ۳، تا VLAN4096 را پشتیبانی می ‌کنند.

با توجه به این اطلاعات،سوئیچ‌های لایه ۳برای شبکه های پیچیده تر که به قابلیت های پیشرفته تری نیاز دارند بهتر است.

لایه های اصلی سوئیچ شبکه

سخن پایانی

در این مقاله،به بررسی انواع سوئیچ شبکه از نظر لایه های شبکه پرداختیم،تا به شما در زمینه ی شناخت انواع لایه ها و سوئیچ های مربوط به هر لایه و گرفتن تصمیم مناسب کمک کنیم. شما با کسب اطلاعات دقیق و صحیح درباره ی عواملی مثل ویژگی ها و مزایای سوئیچ لایه های مختلف، نیاز های موجود،ساختار و پتانسیل های شبکه خود می توانید برای خرید سوئیچ مناسب اقدام کرده و از درست بودن انتخاب خود اطمینان حاصل کنید.امیدواریم،با ارائه ی این مقاله توانسته باشیم،اطلاعات مفیدی درباره ی این مهم به شما بدهیم.

نظرات شما

نظر شما پس از تایید از طریق پیامک اطلاع رسانی می شود

مشاوره رایگان تلفنی
026-34705574