آشنایی با انواع کابل لن از علوم پایه کاربران شبکه است،که آن ها را در تشکیل یک شبکه انتقال داده سریع و قدرتی راهنمایی می کند.کابل های LAN (شبکه محلی) از مهم قطعات الکتریکی در سازماندهی و مدیریت شبکه های کامپیوتری محسوب می شود.
این کابل ها به عنوان واسطه ای در انتقال داده ها بین دستگاه ها مورد استفاده قرار می گیرند.طراحی و تولید کابل های لن در طرح ها و مدل های مختلفی انجام می شود.هر یک از آن ها، ویژگی و کاربرد های خاص خود را دارند.از مهم ترین انواع آن در بازار می توان؛کابل های زوج تابیده شده (UTP و STP) و کواکسیال و فیبر نوری را نام برد.
در ادامه به بررسی طبقه بندی کابل های شبکه می پردازیم،با ما همراه شوید.
جهت ارتباط با کارشناسان ما از طریق شماره زیر تماس حاصل فرمایید
تقسیم بندی کابل لن چگونه است؟
در ابتدای مقاله ی آشنایی با انواع کابل لن، درباره استاندارد های تقسیم بندی کابل های شبکه توضیح می دهیم.کابل های لن از مهم ترین اجزای سیستم های کامپیوتری است،که در جهت مقاوم سازی و ایمن سازی اتصالات الکتریکی بین دستگاه ها و انتقال سریع داده به کار می رود.
تقسیم بندی این گروه از تجهیزات بر اساس معیار های مختلفی صورت می گیرد.هر یک از آن ها بر طبق تکنولوژی متفاوتی ساخته شده اند،تا مناسب با شرایط مختلف سیستم های الکتریکی باشند.در زیر به تقسیم بنری اصلی کابل های لن اشاره می کنیم؛
1.بر اساس جنس:
-کابل مسی: (زوج تابیده شده و کابل کواکسیال)
-کابل فیبر نوری
2.بر اساس نوع کاربرد:
-کابل های اترنت
-کابل های تلفنی
3.بر اساس سرعت و پهنای باند:
-Cat 5
-Cat 5e
-Cat 6
-Cat 6a و Cat 7
4.بر اساس نوع شیلد:
-بدون شیلد
-شیلد دار برای کاهش نویز
-کابل های شیلد دار با ویژگی های خاص
انواع کابل شبکه از نظر جنس
مقاله ی آشنایی با انواع کابل لن، جامع و گسترده است.کابل های شبکه از نظر جنس متریال استفاده شده به چند دسته اصلی تقسیم بندی می گردند.هر یک از آن ها بنابر نوع مواد اولیه به کار رفته،ویژگی ها و کاربرد های خاصی در شبکه های کامپیوتری ایفا می نمایند.در زیر به معرفی آن ها می پردازیم؛
1.کابل مسی:
-کابل زوج تابیده شده (Twisted Pair):
در طراحی ساختمان این نوع کابل ها از چندین جفت های سیم مسی که به دور هم تابیده شده اند، استفاده می شود.این نوع محصولات در دو نوع اصلی؛UTP (بدون شیلد) و STP (شیلد دار) در بازار به فروش می رسد.UTP در شبکه های اترنت و STP مناسب نصب در محیط های عملیاتی با نویز بالا مناسب هستند.
-کابل کواکسیال:
مقاله ی آشنایی با انواع کابل لن،یک راهنمایی برای ارزیابی گروه های مختلف کابل شبکه با یکدیگر است.این کابل مجهز به یک هادی مرکزی و یک نوع عایق می باشد،که درون یک شیلد فلزی قرار گرفته اند.این نوع کابل،معمولا در شبکه های قدیمی و تعدادی از کاربری های خاص کاربرد دارد.
2.کابل فیبر نوری:
کابل های فیبر نوری از جنس الیاف شیشه ای یا پلاستیکی هستند.آن ها اطلاعات را با بهره برداری از پالس های نوری منتقل می گردانند.کابل های فیبر نوری به علت برخورداری از ویژگی هایی مانند؛سرعت بالا و پهنای باند زیاد در بسیاری از شبکه های بزرگ و مراکز داده استفاده می شوند.کابل Single Mode و MultiMode دو نوع اصلی این محصول است،که در موقعیت های مختلفی از شبکه نصب می گردند.
انواع کابل لن بر اساس کاربرد
آشنایی با انواع کابل لن را جزو ارکان اصلی کار خود بدانید، تا با انتخاب کابل مناسب از ایجاد اتصالی ایمنی بین خطوط انتقال داده محافظت کنید. کابل های LAN (شبکه محلی) از نظر کاربرد نیز دارای تقسیم بندی به خصوصی است.
با بررسی این طبقه می توانید متناسب با وضعیت و کاربرد های خود، بهترین نوع کابل روز را برای شبکه خود بخرید. کابل های لن بر اساس کاربرد به گروه های زیر تقسیم بندی می شوند؛
1.کابل های اترنت:
-کابل های زوج تابیده شده (Twisted Pair): مقاله ی آشنایی با انواع کابل لن، جامع و گسترده است. کابل های این طبقه در جهت اتصال دستگاه ها در شبکه های اترنت به کار می روند و دارای دو نوع اصلی می باشد؛
-UTP: مناسب نصب در شبکه های خانگی و اداری هستند و در شرایط کم نویز در سرعت و عملکرد بالا عمل می کنند.
-STP: کابل های سری STP در محیط هایی با نویز بالا و فواصل طولانی تر به کار می روند.
2.کابل های تلفنی:
مقاله ی آشنایی با انواع کابل لن، معرف دسته بندی های اصلی این محصول است. این کابل ها در سیستم های تلفن و ارتباطات صوتی در تعداد بالا به کار می رود.
انواع کابل های لن بر اساس سرعت و پهنای باند
پیش از اقدام به سفارش نوع کابل مناسب شبکه حتما مقاله ی آشنایی با انواع کابل لن مطالعه کنید. کابل های شبکه متعدد و مختلف هستند. هر یک از طرح های آن بنابر نوع تکنولوژی ساخت و ویژگی های فنی، قابلیت کار در شرایط خاصی از شبکه را دارد.
کابلهای LAN (شبکه محلی) بر حسب سرعت و پهنای باند در چند گروه اصلی تقسیم بندی می شوند. این الگوی، راه حلی مطمئن برای خرید نوع مناسب کابل ها می باشد. در زیر لیستی از طرح های متداول این گروه آمده است؛
1.کابل Cat5:
-سرعت: حداکثر 100 مگابیت در ثانیه.
-پهنای باند:100 مگاهرتز.
-کاربرد: مناسب نصب در شبکه های قدیمی و ایجاد اتصال بین دستگاه ها در فواصل کوتاه.
2.کابل Cat5e (Enhanced):
-سرعت: حداکثر 1 گیگابیت در ثانیه.
-پهنای باند:100 مگاهرتز.
-کاربرد: نقش قابل توجهی در بهبود و کاهش تداخل و مناسب برای شبکه های اترنت مدرن.
3.کابل Cat6:
-سرعت: حداکثر 10 گیگابیت در ثانیه (در فواصل کوتاه).
-پهنای باند:250 مگاهرتز.
-کاربرد: کاربرد ویژه ای در شبکه های با سرعت بالا و انتقال داده های سنگین دارند.
4.کابل Cat6a:
-سرعت: حداکثر 10 گیگابیت در ثانیه (در فواصل تا 100 متر).
-پهنای باند:500 مگاهرتز.
-کاربرد: جهت کار در شبکه های سرعت بالا و به منظور کاهش تداخل بیشتر از آن استفاده می شود.
در این قسمت از مقاله ی آشنایی با انواع کابل لن به معرفی انواع این محصول بر اساس پهنای باند پرداختیم.کاربران عزیز باید بنابر بر سرعت و پهنای مورد نیاز خطوط انتقال داده، نوع مناسب کابل LAN را انتخاب نمایند.
مشاهده محصولات
انواع کابل لن بر اساس شیلد
آشنایی با انواع کابل لن، از علوم اصلی برای مهندسین برق جهت کار در حوزه مدیریت و سازمادهی شبکه های کامپیوتری است. کابل های LAN (شبکه محلی) بر اساس برخورداری یا عدم برخورداری از شیلد تقسیم بندی می شوند.
محصولات این بخش توانایی لازم را برای مقابله با تداخلات الکتریکی و بهبود کیفیت انتقال داده را دارند. با بهره برداری از آن ها، خطوط انتقال شبکه را مقاوم سازی نمایید. از انواع کابل های این دسته بندی می توان به موارد زیر اشاره کرد؛
1.کابل های بدون شیلد (UTP):
مقاله ی آشنایی با انواع کابل لن، منبعی موثق برای ارزیابی طرح های مختلف این محصول می باشد. کابل های بدون شیلد هیچ گونه محافظی ندارند و هزینه تولید آن ها بسیار کمتر است. از انواع این محصول معمولا در محیط های کم نویز و در شبکه های خانگی و اداری در تعداد بالا استفاده می شود.
2.کابل های شیلد دار (STP):
این نوع از کابل های LAN مجهز به نوعی شیلد است، تا توانایی قابل توجهی برای مقابله با نویز و دیگر مشکلات الکتریکی موجود در خط داشته باشد. STP گزینه ای ایده آل برای کار در محیط های با نویز بالا و فواصل طولانی تر به حساب می آید.در زیر لیستی از رایج ترین انواع کابل شیلددار آمده است؛
-S/FTP
-F/UTP
-U/FTP
-S/UTP
-SF/UTP
ویژگی های عمومی انواع کابل لن
در این بخش از مقاله ی آشنایی با انواع کابل لن، به لیستی از ویژگی های بارز این دستگاه اشاره می کنیم. کابل های لن (LAN) یکی از فناوری های الکتریکی شبکه های کامپیوتری است، که به علت برخورداری از ویژگی های متعدد گزینه ای ایده آل برای بهینه سازی اتصالات الکتریکی در َکسی و کار های مختلف می باشند.از جمله این خصوصیات عبارتند از؛
1.سرعت انتقال داده:
این گروه از تجهیزات بنابر نوع و استاندارد خود از سرعت های مختلفی پشتیبانی می نمایند.به طور مثال؛کابل های نوع Cat5e امکان انتقال داده را با سرعتی 1 گیگابیت در ثانیه و کابل های سری Cat6 تا 10 گیگابیت در ثانیه دارند.
2.پهنای باند:
مقاله ی آشنایی با انواع کابل لن، مفید و کاربردی است. پهنای باند، میزان داده ای که کابل می تواند به طور همزمان منتقل گرداند،را مشخص می نماید. کابل های جدیدتر از پهنای باند بیشتری پشتیبانی می گرداند، تا انتقال داده ها در حجم و سرعت های بالا انجام شود.
3.مقاومت در برابر نویز:
کابل های شبکه به خصوص نوع شیلد دار (STP و انواع دیگر) تأثیر قابل توجهی در کاهش تداخل الکترومغناطیسی و نویز دارد.این قابلیت به سیستم اجازه خواهد داد، تا در محیط هایی با نویز بالا بهترین عملکرد خود را داشته باشند.
4.فاصله انتقال:
مبحث آشنایی با انواع کابل لن، مرجعی موثق برای آشنایی بیشتر با انواع این محصول است. هر نوع یک از کابل ها یک حداکثر فاصله برای انتقال داده ها بدون افت کیفیت دارد.کاربران محترم بایستی از محصولات با فاصله مناسب در شبکه خود استفاده نمایند.
5.انعطاف پذیری و نصب آسان:
کابل های مسی از برترین و انعطاف پذیر ترین کابل های شبکه هستند، که نصب آن ها بسیار ساده می باشد.اما جهت استفاده کابل های فیبر نوری از مهندسین برق یا الکترونیک کمک بگیرید، تا به صورت ایمن در شبکه نصب گردد.
6.قیمت:
مقاله ی آشنایی با انواع کابل لن، با معرفی انواع این محصول،شما را در طراحی مسیر انتقال داده در شبکه راهنمایی می کند. قیمت کابل ها بر حسب به نوع و کیفیت آن ها متفاوت می باشد. کابل های مسی از نظر قیمت مقرون به صرفه تر از کابل های فیبر نوری هستند.
7.کاربرد:
هر نوع کابل مناسب کاربرد خاصی در شبکه است.به طور معمول از کابل های فیبر نوری در جهت انتقال داده در حجم های بالا و فواصل طولانی استفاده می شود.در حالی که کابل های مسی مناسب طراحی شبکه های محلی و برقراری اتصال ما بین دستگاه ها در فواصل کوتاه تر هستند.
کاربرد های بارز کاربرد لن
در آخرین بخش از مقاله ی آشنایی با انواع کابل لن،کاربرد های این محصول را در مصارف کاری مختلف بررسی می کنیم.کابل های LAN (شبکه محلی) در بخش ها و کاربرد های مختلفی کاربرد دارد.در زیر کاربرد های رایج آن آمده است؛
1.شبکه های خانگی:
در خانه ها جهت اتصال دستگاه های مختلف نظیر؛کامپیوتر ها،لپ تاپ ها،پرینتر ها و روترها به یکدیگر و تشکیل یک شبکه محلی کاربرد دارند.
2.ادارات و کسب و کار ها:
مقاله ی آشنایی با انواع کابل لن، در کسب اطلاعات بیشتر درباره این محصول به شما کمک می گرداند.در محیط های اداری از انواع آن جهت اتصال کامپیوتر ها،سرور ها و تجهیزات شبکه به یکدیگر و به اینترنت استفاده می نمایند.در این شبکه ها به منظور اشتراک گذاری منابع و داده ها بهره برداری می شود.
3.مراکز داده:
در مراکز داده با هدف اتصال سرور ها و تجهیزات ذخیره سازی به یکدیگر و ایجاد اتصال ایمن به شبکه های بزرگتر از این فناوری استفاده می گرداند.
4.مدارس و دانشگاه ها:
مبحث آشنایی با انواع کابل لن،یک راهنما برای ارزیابی شرایط کاری مجموعه است.کابل های لن در مؤسسات آموزشی با هدف ایجاد شبکه ای موثر برای دانش آموزان و اساتید به کار می روند.
سخن آخر
آشنایی با انواع کابل لن،از ملزومات اساسی جهت راه اندازی شبکه های کامپیوتری است.کابل های LAN در تشکیل و مدیریت شبکه ها،نقش قابل توجهی دارند.اگر نمی دانید کدام یک از طرح های این محصول برای مجموعه شما مناسب می باشد، با کارشناسان ما در آماد سیستم گفت و گو نمایید.آنان شما را در انتخاب مناسب کابل های LAN راهنمایی می کند.